Картофи авголемоно

МаяМаяНовак
01/04/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 405
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 450 г малки и млади
  • краве масо - 15 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • бульон - 150 мл горещ зеленчуков
  • лимони - сок от 1 малък лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите, отцедете ги и дръжте на топло. Стопете маслото в тиган, прибавете брашното и бульона. Разбърквайте докато сместа кипне и се сгъсти.

Разбийте яйцето в купа и добавете лимоновия сок с 1 с.л. студена вода.

Сипете горещия сос върху яйчената смес в купата. Объркайте добре и върнете в тигана. Бъркайте непрекъснато докато се загрее, но без да кипва, защото ще се пресече.

Залейте картофите с горещия сос и объркайте внимателно, за да се объркат целите. Могат да се поднесат горещи или студени.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар