Предястие с пълнени мариновани камби

18/02/2019
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене3 мин.
  • Общо13 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо81
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • камби - 1 кг, месести
  • магданоз - 10 листенца
  • За маринатата
  • олио - 1 ч.ч.
  • оцет - ½ ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • За плънката
  • салата - табуле
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете марината от олиото, оцета, захарта, чесъна, солта и черния пипер, кипнете я за 2 мин.и я дръпнете от огъня.

Топнете в нея почистените от семенната им част камби и ги оставете около 30 мин., за да се напоят добре.

Внимателно извадете камбите, оставете ги да се отцедят и леко ги резнете по краищата, за да оформите разцъфнал цвят.

Напълнете ги със салата Табуле или други видове салати по избор - салата Снежанка, кьопоолу, маслини с лук, зелева салата или др.

Подредете ги в плато, украсете с листчета магданоз и поднесете.

Можете да съхранявате маринованите камби в хладилника цяла седмица. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар