Мъфини с течен шоколад и кисело мляко

18/02/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо726
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме яйцата (4 бр.) в купа. Прибавяме към тях захар (200 г), ванилия (1 бр.) и разбиваме на високи обороти с миксер, докато яйцата станат пухкави и светли. В отделна купа сипваме кисело мляко (200 г) и смесваме с бакпулвер (1 пакетче) и сода за хляб (1 к.л.).

Разбъркваме хубаво и като шупне киселото мляко, прибавяме към разбитите яйца. Наливаме и олио (5 с.л.) и ръсваме щипка сол. Разбъркваме да се смесят хомогенно съставките и постепенно слагаме пресято брашно (2 ч.ч.приблизително).

Ако са по-големи яйцата, може да ръснем още брашно. Полученото кексово тесто разделяме в две купи, като към едната част тесто, прибавяме течен шоколад (3 с.л.), какао (1 с.л.) и няколко капки есенция ром.

Разбъркваме добре. Във формички за мъфини, намазани с олио, сипваме от бялата смес, а после и от сместа с какао и шоколад. Печем в нагрята на 170-180 градуса фурна до готовност, като проверяваме със суха клечка дали са готови нашите шоколадови мъфини.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар