Ezine.bg»Рецепти»Салати»Зелева салата»Зелева салата с пилешко месо и кашкавал

Зелева салата с пилешко месо и кашкавал

Зелева салата с пилешко месо и кашкавал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Няма как да минете само със зеле, затова смело добавете пилешки и кашкавал и хапвайте с апетит"

Необходими продукти

  • зеле - ½ глава, около 750 г
  • пилешко месо - 350 г на кубчета
  • кашкавал - 200 г
  • майонеза - 8 с.л.
  • оцет - 3 с.л. винен
  • магданоз - ½ връзка
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте в подсолена вода за 2 мин. настърганото на тънко зеле.

Посолете пилешкото месо и го изпържете в половината олио, нарежете го на филийки и го поръсете с черния и червения пипер.

Разбъркайте отцеденото бланширано зеле, нарязания на лентички кашкавал и ситно нарязания магданоз и полейте с разбитите оцет и майонеза.

Гарнирайте готовата зелева салата с пилешко месо. Разбъркайте и поднесете.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: