Зелева салата с пилешко месо и кашкавал

Емилия ЯнкуловаЕмилия ЯнкуловаНовак
18/02/2019
"Няма как да минете само със зеле, затова смело добавете пилешки и кашкавал и хапвайте с апетит "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо143
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • зеле - ½ глава, около 750 г
  • пилешко месо - 350 г на кубчета
  • кашкавал - 200 г
  • майонеза - 8 с.л.
  • оцет - 3 с.л. винен
  • магданоз - ½ връзка
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте в подсолена вода за 2 мин. настърганото на тънко зеле.

Посолете пилешкото месо и го изпържете в половината олио, нарежете го на филийки и го поръсете с черния и червения пипер.

Разбъркайте отцеденото бланширано зеле, нарязания на лентички кашкавал и ситно нарязания магданоз и полейте с разбитите оцет и майонеза.

Гарнирайте готовата зелева салата с пилешко месо. Разбъркайте и поднесете.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар