Начин на приготвяне
Почистваме зелето (1 голяма зелка) от кочана и нарязваме листата на ситно. Свинските крачета (4 бр.), измиваме с топла вода. Слагаме в тенджера, заливаме с вода и прибавяме сода за хляб (1 к.л.). Оставяме да се варят за 10-15 минути.
После отливаме водата и почистваме крачетата. Измиваме отново с чиста вода. В голяма тенджера, слагаме половината нарязано кисело зеле.
Слагаме свинските крачета и отгоре, другата половина от зелето. Наливаме топла вода, да се покрие зелето.
Слагаме мас (50 г. или повече по вкус), ръсваме черен пипер и къри и оставяме зелето да се вари приблизително 1 и 1/2 часа, като е хубаво тенджерата да е по-голяма, за да варим ястието с капак.
След 1 и 1/2 часа ръсваме червен пипер (1 с.л.или повече по вкус) и варим още приблизително 30 минути, като внимаваме да има вода, за да не залепне зелето за тенджерата.
Готовото зеле, прехвърляме в тава и слагаме да запечем в нагрята на 200 градуса фурна до готовност, като разбъркваме на няколко пъти периодично.