Пилешко месо в бял сос

15/02/2019
Илияна Димова
отИлияна ДимоваЕнтусиаст1221006
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо719
  • Преглеждания за месеца183
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво бялото пилешко месо (500 г) и нарязваме на порционни парчета. Лука (1 бр.) почистваме и настъргваме. В тенджерка наливаме олио (3 с.л.) и слагаме пилешкото месо. Запържваме от всички страни и когато стане леко златисто, прибавяме настърган лук.

Разбъркваме няколко пъти, ръсваме черен пипер на вкус и брашно (2 с.л.). Продължаваме да разбъркваме и наливаме топла вода (1 и 1/2 л приблизително). Оставяме месото да се вари без капак. След 30-35 минути проверяваме дали е увряло и варим още при необходимост до готовност.

В купа смесваме майонеза (4 с.л.) и кисело мляко (6-7 с.л.). Разреждаме с черпак от бульона на пилешкото месо, разбъркваме и изливаме в ястието. Варим още минута нашето фрикасе на бавен котлон. Може да сгъстим при необходимост соса с още разтворено във вода брашно и да възварим за 1-2 минути.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар