Тутманик с кайма

13/02/2019
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо180
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 1 кг
  • масло - 125 г краве
  • мая - за хляб, колкото кибритена кутийка
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - ½ л, топла
  • За плънката
  • кайма - 250 г
  • лук - 3 глави, кромид
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • чубрица - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете брашното в по-дълбок съд или тава, направете в средата кладенче и поставете в него солта, маслото, водата и маята.

Месете сместа по-дълго време, за да се получи умерено твърдо тесто.

Поставете тестото в найлонов плик, завържете го, пуснете го в тенджера с 2-3 л хладка вода и когато изплува на повърхността, значи е втасало добре.

Извадете го от плика, омесете го с малко брашно и го оставете още 10-15 мин., за да втаса още по-добре.

Задушете в олиото ситно нарязания лук, доматения сок, каймата, солта, черния пипер и чубрицата.

Разделете втасалото тесто за тутманик на две, сложете едната част в намазнена тава и отгоре разстелете плънката.

Покрийте с втората част от тестото, оставете да втаса 10-15 мин. и печете тутманика в силно загрята фурна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар