Телешко по унгарски

13/02/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо180
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете в половината масло филетата телешко бонфиле от двете страни.

Извадете ги и в същата мазнина запържете ситно нарязания лук.

Залейте с виното и ½ чаша вода и прибавете нарязания магданоз, черен пипер и сол.

Върнете филетата, захлупете съда и оставете да се задушават 15 мин., като през това време ги обърнете един път.

Сипете в соса разбитите нишесте и сметана и оставете на огъня за няколко минути, но без да завира.

Наредете по 2 филии телешко задушено в чиниите за сервиране и върху всеки стек от тях сложете по едно парче филе, залейте със соса и сервирайте горещи.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Velikovand
Velikovand
18.09.2019 12:51
Страхотно ястие! Аз го сервирам върху изпържени в масло филийки
0
0