Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Свинско със зелен фасул и чушки

Свинско със зелен фасул и чушки

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Свинско със зелен фасул и чушки
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • свинско месо - 900 г
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • домати - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр.
  • зелен фасул - 1 ч.ч.
  • грах - 1. 1/2 ч.ч. от консерва
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - 1 ч.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязваме на едри парчета. Лукът режем на ситно и запържваме в малко олио. Когато се запържи хубаво, добавяме месото и също се пържи, докато се зачерви.

Обелваме домат и го настъргваме, белим и картофите и тях нарязваме, фасула почистваме и при необходимост режем на две.

Добавяме ги към месото, както граха и скилидките чесън. Всичко се запържва добре, след което овкусяваме с лъжица червен и черен пипер.

Доливаме вода и така оставяме ястието на слаб огън да се задушава около 50-60 минути, като от време на време го разбъркваме.

Поднасяме топло.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: