Пастет от варен мозък

20/02/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо169
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • мозък - 1 бр. телешки
  • кисели краставички - 4 бр.
  • магданоз - ½ връзка
  • яйца - 3 бр.твърдо сварени
  • оцет - 3 с.л. или лимонов сок
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и измийте подготвения телешки мозъка и го сложете да се вари на умерен огън около 30 мин. в кипящата вода, в която сте добавили дафиновите листа, 1 с.л. оцет и солта.

Извадете мозъка от бульона и когато изстине напълно, смесете с останалите продукти и пасирайте до пастет. Поднесете на препечена филия.

Поръсете с черния пипер и ситно нарязания магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар