Провансалска пица

РосРосНовак
28/03/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 829
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и тестото в купа. Добавете зехтина, маята и хладка вода /около 450 мл/, за да забъркате тестото.

Сложете тестото на набрашнена повърхност и месете 10 минути или докато стане меко и еластично. Добавяйте още брашно, ако е необходимо. Сложете го в чиста купа и го покрийте. Оставете 1 час или докато удвои обема си.

Междувременно направете плънката. Загрейте зехтина в голям тиган. Прибавете нарязания лук и чесън и пържете около 10 минути, докато станат прозрачни, но без да покафеняват. Добавете сушения босилек и подправките, след което оставете настрана да изстине.

Сложете тестото на набрашнена повърхност и го премесете. Разстелете го в правоъгълна тава, намазана със зехтин. Отгоре сипете равномерно лука. Разрежете филетата аншоа надлъжно и ги нарежете върху лука. Поръсете най-отгоре с маслините и оставете за 10 минути.

Загрейте фурната на 190 градуса. Печете пицата около 30 минути, докато бухне. Извадете от фурната и нарежете на порции. Може да поднесете пицата гореща или студена.

Ако не харесвате вкуса на аншоата заменете с колбас по желание.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар