Соловър с праз и сланина

10/02/2019
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо42
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • хляб - 1 бр. твърд (от 2 - 3 дни)
  • сланина - 200 г
  • сирене - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 1.5 к.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете праза в дълбок тиган.

Изсипете в дълбокия съд нарязания на кубчета хляб и натрошеното сирене.

Изпържете до зачервяване в олиото надробената на съвсем малки кубченца сланина и заедно с мазнината я добавете при приготвения стар хляб и сиренето.

Залейте сместа с гореща вода, сложете на котлона и когато заври, прибавете яйцата.

Бъркайте често, за да не загори и свалете от огъня, когато водата изври.

Соловърът е вкусен, когато е още топъл. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар