Сиропиран сладкиш с тиква и грис

06/02/2019
"Няма диета, която да може да се състезава с този сиропиран сладкиш, проверено лично от нас "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 479
  • Преглеждания за месеца5310
  • Преглеждания за седмицата4816
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • тиква - 2 ч.ч. настъргана
  • грис - 1 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1.ч.л
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • айран - 1 ч.ч. гъст
  • кокосови стърготини - за поръсване пожелание
  • за сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • лимони - 1 бр. сока
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първото, което правим, е да включим фурната да се загрява. В съд смесваме всички продукти без настърганата тиква, нея добавяме, когато печката е готова.

Разбъркваме с лъжица и изсипваме сместа в тавичка, която предварително сме намаслили. Поставяме в печката и печем за около 40-45 минутина 160 градуса.

Захарен сироп сваряваме и оставяме да изстине, за да можем след като извадим, топлия сладкиш да го полеем със студения сироп.

Изпечения сладкиш поръсваме с кокосови стърготини. Сервираме сладкиша студен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар