Запечена тиква с орехи

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Печената тиква е сладко изкушение, което съпътства човек от детството до възраст, в която той я приготвя на децата си"

Необходими продукти

  • тиква - една средно голяма
  • олио - 2 с.л.
  • мед - 4 с.л.
  • сок - 1 с.л. портокалов
  • портокалов сок - по желание
  • орехи - 3 с.л. слънчогледови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кипяща вода сложете нарязаната на парчета обелена тиква и варете 4 мин., докато омекне отвън, но отвътре остане леко твърда.

Сипете олиото в подходяща тавичка и го загрейте добре в загрята на 200 градуса фурна.

Добавете изцедените и подсушени парчета тиква в олиото, разбъркайте добре и печете около 35 мин., докато тиквата омекне и получи тъмнозлатиста коричка.

Изсипете излишната мазнина от тавата, залейте тиквата със смесените портокалов сок, мед и ядки, разбъркайте и печете още 5 мин.

Печената тиква по желание може да поднесете с топка ванилов сладолед.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: