Начин на приготвяне
Обелваме тиквата и я нарязваме на едри парчета. Сипваме я в тенджера, добавяме захарта и водата. Задушаваме тиквата за 20-30 минути до омекване и изпарение на течността. Добавяме канелата и намачкваме на тиквено пюре.
Отделяме 3 кори за баница заедно на плота, намазваме с 1 с.л. олио и разпределяме 2-3 лъжици от задушената тиква в единия край на корите.
Поръсваме с 1 с.л. смлени орехи и навиваме на руло. Така навиваме и останалите кори и ги подреждаме и оформяме в тава, покрита с хартия за печене и намазана с малко олио.
Отгоре готовия тиквеник също намазваме равномерно с олио. Печем на 180 градуса около 25 минути.
Оставяме баницата с тиква, орехи и канела да се охлади и поръсваме равномерно с пудра захар.