Запечена тиква с орехи

06/02/2019
Емилия Янкулова
отЕмилия ЯнкуловаНовак
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо78
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • тиква - една средно голяма
  • олио - 2 с.л.
  • мед - 4 с.л.
  • сок - 1 с.л. портокалов
  • портокалов сок - по желание
  • орехи - 3 с.л. слънчогледови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кипяща вода сложете нарязаната на парчета обелена тиква и варете 4 мин., докато омекне отвън, но отвътре остане леко твърда.

Сипете олиото в подходяща тавичка и го загрейте добре в загрята на 200 градуса фурна.

Добавете изцедените и подсушени парчета тиква в олиото, разбъркайте добре и печете около 35 мин., докато тиквата омекне и получи тъмнозлатиста коричка.

Изсипете излишната мазнина от тавата, залейте тиквата със смесените портокалов сок, мед и ядки, разбъркайте и печете още 5 мин.

Печената тиква по желание може да поднесете с топка ванилов сладолед. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар