Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра с картофи в плик

Свински ребра с картофи в плик

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2209569234
Свински ребра с картофи в плик7 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Готвите, докато месото само падне от кокала, останалото са подробности"

Необходими продукти

  • свински ребра - 1.5 кг
  • картофи - 8 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • соев сос - 8 с.л.
  • чесън - 1 глава
  • бира - 50 мл
  • вода - 50 мл
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребрата се разделят и прехвърлят в плик за печене. Поливат се със соевия сос, черния пипер и червения пипер. Пликът се раздрусва, за да се разпределят подправките равномерно. Пликът със свинските ребра се прибира на хладно за 2 часа или за цяла нощ.

След като ребрата са се мариновали, се добавят в плика за печене обелените и нарязани на едро картофи, водата, бирата, олиото и целите необелени скилидки чесън.

Пликът се завързва и прехвърля в тавичка. Надупчва се отгоре на няколко места с клечка за зъби и се слага в предварително загрята на 200°C фурна за около 40 минути на средна решетка.

Печените свински ребра се гарнират със задушените картофи и с маринована печена люта чушка.

Добър апетит!

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Чародейката
Чародейката
Благодаря! Радвам се, че рецептата ви е допаднала :)
Поздрави!
06.06.2022 08:25
1
Росица Петрова
Росица Петрова
Изключително вкусни и лесни за приготвяне реберца на фурна. При мен времето за печене беше малко повече, но без съмнение ще ги приготвя отново. Поздрави!
05.06.2022 20:12
1