Гризини от готово тесто със сусам

01/02/2019
Приготвяне50 мин.
Готвене15 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо194
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа, счукваме яйце (1 бр.) , към него прибавяме кисело мляко (1 с.л. с връх) , олио (3 с.л.) и брашно (2 с.л.). Разбъркваме с бъркалка и към получената гъста каша, прибавяме готово тесто (800 г.). С ръце смесваме двата вида тесто, да получим, хомогенна лепкава смес.

Ръсим брашно и доизмесваме, да стане тестото гладко и нелепнещо. Оформяме на топка, намазваме с олио и завиваме с фолио за свежо съхранение за 30 минути.

После от тестото правим топки. Всяка оформяме на тънки фитили. Нарязваме на пръчици с предпочитаната дължина, поръсваме със сусам и подреждаме в тава, върху намазана с олио, хартия за печене.

Гризините изпичаме в предварително загрята на 180 градуса фурна до леко златисто.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар