Начин на приготвяне
В голяма купа, счукваме яйце (1 бр.) , към него прибавяме кисело мляко (1 с.л. с връх) , олио (3 с.л.) и брашно (2 с.л.). Разбъркваме с бъркалка и към получената гъста каша, прибавяме готово тесто (800 г.). С ръце смесваме двата вида тесто, да получим, хомогенна лепкава смес.
Ръсим брашно и доизмесваме, да стане тестото гладко и нелепнещо. Оформяме на топка, намазваме с олио и завиваме с фолио за свежо съхранение за 30 минути.
После от тестото правим топки. Всяка оформяме на тънки фитили. Нарязваме на пръчици с предпочитаната дължина, поръсваме със сусам и подреждаме в тава, върху намазана с олио, хартия за печене.
Гризините изпичаме в предварително загрята на 180 градуса фурна до леко златисто.