Бисквитена торта с банан и шоколад

01/02/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо833
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото поставяме в съд и към него добавяме захарта, като поставяме на котлона, за да се разтопи самата захар. В друг съд си поставяме нишестето, което го разтваряме в 100 мл студена вода.

Към млякото добавяме нишестето и оставяме да ври на слаб огън. Бъркаме непрекъснато, докато сместа се сгъсти.

През това време си разтопяваме шоколада на водна баня и него добавяме към крема с непрекъснато бъркане. Начупваме си бисквитите и поставяме в съд.

Нарязваме си 1/2 банан на малки кубчета и ги прибавяме към бисквитите, както и смлените орехи. Към тях добавяме готовият шоколадов крем и разбъркваме.

Отгоре украсяваме с 1/2 банан и мандарината , както и настъргваме и 1/4 шоколад. Готовата бисквитена торта поставяме в хладилника за 24 часа да се стегне.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар