Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Крем за торта»Шоколадов крем за бисквитена торта

Шоколадов крем за бисквитена торта

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"И така си го хапваме този шоколадов крем, но иначе е подходящ за бисквитена торта"

Необходими продукти

  • нишесте - 3 с.л. шоколад
  • прясно мля­ко - 600 мл
  • захар - 3 с.л.
  • пудра захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • масло - 100 г
  • шоколад - 100 г
  • какао - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме нишестето с прясното мляко като поставяме на котлона да заври. Бъркаме непрекъснато, като добавяме 3 с.л. захар кристална.

В друг съд разбиваме маслото с пудрата захар, като прибавяме ванилията и какаото.

Шоколада разтопяваме на водна баня и прибавяме към какаовата смес при непрекъснато бъркане.

Изчакваме да се охлади готовият млечен крем и след това го смесваме с шоколадовия при непрекъснато бъркане.

Използваме за сглобяване на бисквитена торта.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: