Начин на приготвяне
Накиснете лещата предварително (около 8 часа) или ако нямате толкова време, за 30 минути.
Посварете пилешкото бутче (ако то е прекалено малко, добавете още едно бутче). След това обезкостете месото и го направете на малки късове, а водата я прецедете.
Нарежете лука и чесъна наситно, минете моркова през ренде.
Нарежете чушката на дребно, а домата минете през едро ренде.
Запържете лука, чесъна, моркова, чушките и домата. Добавете парченцата от пилешкото бутче и продължавайте да запържвате около 7-10 минути.
Сипете бульона и лещата, добавете солта, и захлупете, за да се свари до полуготовност на лещата.
Запържете червения пипер с брашното и сипете в лещата.
Преместете манджата в тава и изпечете до готовност на 220-240 градуса фурна.