Ориз на тиган със свински късчета

28/01/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо931
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свински месо - 400 г
  • лук - 1/2 глава
  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 3. 5 ч.ч. гореща
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме приготвеното свинско месо на малки кубчета. Поставяме го в съд и овкусяваме със соевия сос, черния пипер и сол.

Оставяме така за около 30 минути. Нарязваме си лука на ситно.

Поставяме тигана с олиото и изчакваме да се загрее и поставяме месото. Към месото добавяме и лука изчакваме минута, две и прибавяме и измития ориз.

Разбъркваме, оставяме така, докато оризът стане прозрачен. След това добавяме водата и оставяме да къкри.

Когато оризът и месото са готови, прибавяме черния пипер и премахваме от котлона.

Поднасяме приготвения ориз със свинско, докато ястието е още топло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар