Картофена тортия със сирене

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
397
1k
795
243
4
23/01/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 391
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • картофи - 2 средни
  • олио - 50 мл
  • сирене - 30 г
  • лук - 1/2 глава
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 4 БР. малки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелени картофи се нарязват на тънки полумесеци. Нарязва се и обелена половин глава лук.Поръсват се със сол и черен пипер.

В купа се разбиват яйцата и добавяме натрошено сирене. В малко тиганче се загрява олио и запържваме лук и картофки, да омекнат.

Отгоре се заливат с яйчената смес и пържим на тих огън 2-3 степен, да добие отдолу златист цвят.

Обръща се с капак или голяма чиния и връщаме в тигана, да се запържи и от другата страна. Сервираме готовата тортиля със стрък магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар