Ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Родопски катми с биволско мляко

Родопски катми с биволско мляко

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k637
Родопски катми с биволско мляко2 / 2
23/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 1 ч.ч.
  • мая - 10 г
  • сол - 1 щипка
  • кисело мляко - 100 г
  • масло - 50 г
  • За плънката
  • цедено мляко - 300 г биволско
  • орехи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, маята, солта, захарта, водата, киселото мляко и маслото се смесват и се разбъркват добре.

Полученото тесто, което е малко по – гъсто от тесто за палачинки, се оставя да втаса на топло за около 30 минути.

В тиган от него се изпичат 4 катми. Покриват се с биволско мляко и се завиват на руло, а после се режат на пънчета.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: