Начин на приготвяне
Прясното мляко се затопля и се взима 2 с.л. от нея, за да се активира маята с 1 ч.л. захар и солта.
По този начин, лично за мен съм забелязала, че суха мая се активира доста по-бързо.
Брашното се пресява, прави се кладенче и в нея се поставят яйцата и прясното мляко, активиралата се вече мая и олиото и се замесва тесто.
Тестото трябва да е меко, нелепнещо и еластично.
Оставете да удвои обема си.
Разделете тестото на равни части и ги оформете на топче.
Всяко топче разточете на дълга и тясна (около 5 см) лента, добавете предварително натрошеното сирене и увийте на руло.
Процедирайте така с всички останали топченца, след което вземете 2 от увитите рула и ги усучете и съединете краищата.
Процедирайте така с всички останали части тесто.
Намажете ги с маргарин или масло оформените гевречета и оставете за 20 минути да си отпочинат.
Намажете с разбито яйце, поръсете със сусам и изпечете на 180 градуса около 15 минути или до готовност.
Коментари