Скумрия на фурна с домати

20/01/2019
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАЕксперт39051694
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 019
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиства се скумрията от главата и вътрешности. Измива се добре и оставяме да се отцеди.

В тиган се загрява олио, запържва се ситно нарязан лук да омекне. Добавя се пасирани домати, овкусяваме със сол, захар, черен пипер и разбъркваме.

Прехвърля се доматеният сос в тава, отгоре се нареждат парчета скумрия.

Поръсваме с щипка-две чубрица и печем в загрята фурна 180°C до готовност на рибата.

Сервираме порция скумрия с доматен сос поръсена с пресен магданоз.

Добър апетит! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар