Говежда пастърма

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Говежда пастърма
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Тънко, тънко режете от говеждата пастърма, че да не се изяде за нула време"

Необходими продукти

  • говеждо месо - шол
  • чубрица - 2 ч.л. сушена , смляна
  • червен пипер - 2 ч.л. сладък
  • червен пипер - 2 ч.л. пушен
  • черен пипер
  • кимион
  • сол - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Говеждото месо почистваме от ципите. Част от солта разстиламе в съд и поставяме говеждото месо, като покриваме добре месото с още сол.

Солта трябва да покрие навсякъде. Оставяме на студено за едно денонощие или за 24 часа. След това махаме от солта, измиваме под течаща вода и подсушаваме добре.

Поставяме всички подправки на хартия, като разбъркваме добре. Вземаме си парче месо, овалваме в подправките, правим прорез, като прекарваме конец.

Закачаме пастърмата на студено място и оставяме да се изсушава.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: