Домашни кюфтета по градинарски

18/01/2019
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАНовак2664762
"Не знаем точно кое растение в градината дава кюфтета, но знаем, че искаме да си посадим едно такова "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 266
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинско месо и сланина се смилат на кайма. Омесваме каймата с подправките и добавяме накиснат с вода и отцеден сух хляб, половин глава настърган лук и се объркваме добре. Оформяме малки кръгли топчета и овалваме в брашно.

Обелени картофи се режат на полумесеци като за пържене, но по дебели и срязваме на две през средата. Загрява се олио в тенджера, запечатваме малките кюфтенца за 1-2 минути и изваждаме в чиния.

В същата мазнина се запържва лук, нарязани моркови и картофи, като се разбъркват да не загори на умерен огън.

Добавя се нарязани домати, червен пипер, разбърква се и наливаме вода да покрие продуктите. Овкусява се с подправки, сол, черен пипер, чубрица и когато заври, сипваме замразен грах, зелен фасул и бамя.

Прехвърля се в тава и печем в загрята фурна на 180 градуса за 40 минути до готовност. Поднасяме с нарязан магданоз. Кюфтета в сос - вкусотия! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар