ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Задушено Свинско»Задушено свинско филе със сос от ябълки

Задушено свинско филе със сос от ябълки

Задушено свинско филе със сос от ябълки
17/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г бонфиле
  • ябълки - 2 бр. големи
  • лук - 2 глави дребни, кромид
  • олио - 120 мл
  • бульон - 200 мл
  • вино - 120 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в олиото до златисто приготвеното свинско филе и когато е готово, го извадете.

В същата мазнина задушете ситно нарязания лук и обелените и нарязани на филийки ябълки.

Налейте виното и бульона и задушавайте още няколко минути.

Посолете сместа и я пасирайте.

Изсипете в тенджера получения сос и запърженото бонфиле и задушавайте около 1 час.

Нарежете готовото задушено свинско на филийки и го сервирайте, полято със соса.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: