Яхния от маслини и праз

17/01/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо112
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязаният праз и картофи се задушават в растителното масло до омекване. Прибавят се ситно нарязаните домати заедно с доматеното пюре и щипка сол, разбъркват се добре и след 2 – 3 мин. се наръсват с брашното.

Заливат се със зеленчуков бульон и се кипват. Прибавят се дафиновият лист и черният пипер.

Сосът се оставя да поври на тих огън.

Прибавят се маслините (по желание почистени от костилките), а десетина минути по–късно – парченца от обеления и почистен от семките лимон.

Готовата зеленчукова яхния се наръсва с магданоз и се оттегля от огъня, като до поднасянето се държи похлупена с капак. Сервира се топла или студена с варен ориз и картофена салата.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар