Коледно филе

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
20/01/2010
"След дългите коледни пости ви обещаваме, че това телешко филе ще ви се стори просто божествено "
Приготвяне25 мин.
Готвене300 мин.
Общо325 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 051
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо - филе 1 кг.
  • карамфил - 1/2 к. л
  • черен пипер - 1/2 ч. л
  • бахар - 1/2 ч. л
  • канела - 1/2 к. л.
  • индийско орехче - 1/2 к. л
  • мед - 1 ч. л.
  • кафява захар - 1 ч. л.
  • бира - тъмна 200 мл.
  • сол - 1 ч. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се карамфилът, черният пипер, бахарът и индийското орехче. Прибавят се, медът, захарта, канелата и солта.

Месото се поставя в купа и се натрива с ароматната смес. В продължение на 3 дни се обтрива с подправките по два пъти на ден.

След като отлежи, месото се обвързва със здрав бял памучен конец, за да си запази формата и се поставя в тенджера. Залива се с бирата и се долива вода, за да се покрие. Оставя се да ври покрито на много тих огън 4-5 часа.

Месото се охлажда, притиска се между 2 чинии, като върху втората се поставя тежест.

На другия ден се сервира студено, нарязано на тънки резенчета.

Грил тиган с керамично покритие 26см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Грил тиган с керамично покритие 26см
30.00 лв.
23.10 лв.
Виж ››

Красив, удобен за работен и насърчаващ здравословното хранен грил тиган. Керамичното му покритие ще ви помогне да приготвите най-вкусните месни и постни ястия.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар