Малки содени питки със сирене и маслини

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
427
1k
893
249
5
16/01/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 205
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичка сипваме типово брашно и се оформя в средата кладенче. В киселото мляко се разбива сода да шупне и добавяме в брашното, заедно с яйцето, олио, натрошено сирене, нарязани маслини на парченца.

Замесваме средно меко тесто, да не лепне.

Покрива се с кърпа и оставяме да почине 10-15 минути. Разделя се на 4 равни части и от всяка се оформя малка питка. С нож се нарязва отгоре три, четири разреза. Печем хлебчетата в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
35.99 лв.
Виж ››

Всяко ястие е още по-вкусно, когато е придружено от няколко филийки хляб. Нашата бамбукова дъска за рязане на хляб ще ви помогне да се сдобиете с перфектните филийки. Практична, удобна, с красив дизайн и висококачествен материал. Бамбуковата дъска за хляб има специална решетка за събиране на падналите трохи. Устойчива на следи от нож при рязане.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар