Лефер с гъби и маслини

ЛилянаЛилянаНовак
25/03/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 408
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената, измита и нарязана на филии риба се посолява и се овкусява с изцеден лимонов сок. След един час парчетата се овалват в смес от галета, сол и смления черен пипер.

Пържат се в сгорещена мазнина от двете страни до зачервяване. В същата мазнина и малко вода се задушава ситно нарязаният лук заедно с почистените, измити и нарязани на дребно гъби.

След около 20 минути се добавят маслините, които са нарязани на малки парченца. Прибавя се и малко вода. Задушаването продължава още 10 минути. Готовата риба се сервира топла, със сместа от лука, гъбите, маслините и резенчета лимон.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар