Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Най-лесният омлет с лук

Най-лесният омлет с лук

Най-лесният омлет с лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • яйца - 2 бр
  • масло - 2 с.л. растително
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в растителното масло с щипка сол. Като пожълтее, отгоре се изливат яйцата, разбити добре и леко посолени.

Омлетът се пържи, като тиганът се разклаща, за да се стичат яйцата към ръба.

Щом се стегнат отгоре, а отдолу са се зачервили, омлетът се прегъвана две с розовата страна отгоре и се изсипва в затоплена чиния.

Поднася се веднага с предварително приготвена салата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: