Яйца на очи с домати на фурна

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
753
93
26/03/2019
"Най-лесното, най-бързото и най-вкусното ястие, което може да сготвите още сега"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо43 547
  • Преглеждания за месеца2702
  • Преглеждания за седмицата2313
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният и нарязан на филийки лук се посолява и се задушава в мазнината до омекване. Прибавят се червеният пипер и нарязаните на дребно домати.

След няколко минути ястието се залива с горещия зеленчуков бульон (или с вода), наръсва се с магданоз, изсипва се в намазана тава, заглажда се и се пече до сгъстяване.

Изважда се от фурната и на повърхността му със супена лъжица се правят 4 вдлъбнатини, в които се счупва от ниско по 1 яйце.

Поръсва се със сол и червен пипер, слага се отново в фурната и се запича до побеляване на белтъка. Поднася се със салата по избор.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар