Пържени банички на тиган

14/01/2019
"Който иска да хапне топли банички за закуска, но не иска да включва фурната - да вади тигана "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 704
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа счукваме яйцата и разбиваме с телена бъркалка. Към тях добавяме всички останали продукти, като разбъркваме отново. Разгъваме корите за баница.

Намазваме отгоре кората с разтопеното масло и обръщаме обратно върху другата. Отново намазваме с маслото и сипваме от готовата смес, като разпределяме върху самата кора. Отделяме две кори, като ги прегъваме по средата откъм дългата страна.

Оформяме триъгълници. Поставяме тигана заедно с олиото на котлона и изчакваме да се загрее. След като е готово, поставяме баничките и пържим от двете страни до готовност.

Готовите банички на тиган поднасяме още топли.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар