Торта Снежанка

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Торта Снежанка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10-12 парчета

Необходими продукти

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • масло - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2
  • пудра захар - 2 ч.ч.
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • ванилова есенция - 2 ч.л.
  • кокосови стърготини - 1 1/2 ч.ч.
  • сирене - крема 225 гр.
  • пудра захар - 2 ч.ч.
  • сметана - течна 4 с.л.
  • сметана - заквасена 200 гр.
  • смокини - зелени 4 с.л. от сладко
  • малини - 8 бр.
  • череши - 1 ч.ч.
  • шоколад - бял 50 гр.
  • шоколад - кафяв
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 180°С. Три форми за печене с диаметър 24 см се застилат с хартия за печене.

Содата за хляб се разтваря в млякото. В голяма купа се разбиват 1 ч. ч. от маслото, олиото и 2 ч. ч. от пудрата захар. Прибавят се 1 ч. л. ванилията и яйцата. Слага се 1 ч. ч. от кокосовите стърготини , разбърква се, налива се млякото, отново се разбърква и накрая се слага пресятото брашно с бакпулвера. Тестото се разпределя в трите форми. Всяка се пече по 30-35 минути. Охлажда се и се изважда от формите.

Всички останали продукти са за крема. Всичките се разбиват заедно, докато се получи пухкава маса. С него се съединяват блатовете, като между тях се слагат парченца зелени смокини. Тортата се намазва добре отгоре и отстрани. Оставя се малко крем за украса.

Готовата торта се поръсва обилно с кокосови стърготини от всички страни. Украсява се с малините, коктейлните череши, розички от крема и решетка от белия и кафяв шоколад.

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: