Начин на приготвяне
Фурната се загрява на 180°С. Три форми за печене с диаметър 24 см се застилат с хартия за печене.
Содата за хляб се разтваря в млякото. В голяма купа се разбиват 1 ч. ч. от маслото, олиото и 2 ч. ч. от пудрата захар. Прибавят се 1 ч. л. ванилията и яйцата. Слага се 1 ч. ч. от кокосовите стърготини , разбърква се, налива се млякото, отново се разбърква и накрая се слага пресятото брашно с бакпулвера. Тестото се разпределя в трите форми. Всяка се пече по 30-35 минути. Охлажда се и се изважда от формите.
Всички останали продукти са за крема. Всичките се разбиват заедно, докато се получи пухкава маса. С него се съединяват блатовете, като между тях се слагат парченца зелени смокини. Тортата се намазва добре отгоре и отстрани. Оставя се малко крем за украса.
Готовата торта се поръсва обилно с кокосови стърготини от всички страни. Украсява се с малините, коктейлните череши, розички от крема и решетка от белия и кафяв шоколад.