Начин на приготвяне
Минете картофите през ренде, но ако искате пухкава тортиля ги нарежете на кубчета.
Минете лука също през ренде и го смесете с картофите. Чукнете яйцата, добавете солта и разбъркайте, докато всичко се смеси много добре.
Нарежете кашкавала на няколко ленти.
Загрейте в подходящ тиган 50 г масло и добавете малко зехтин.
Сложете половината от картофите, като изравнявате отвсякъде с помощта на шпатула, като обръщайте внимание и да са изравнени и краищата.
Наредете кашкавала, поставете останалата част от картофите и похлупете с капак за около 5-10 минути, след което проверете дали долната страна на нашата Испанка тортиля с картофи е готова.
Обърнете с помощта на капака и отново го оставете до готовност.
Пълната готовност не отнема много време (около 15 минути), заради това предпочитам картофите да са през ренде.
П.С. Ако картофите сте ги нарязали на кубчета, първо леко ги запържете за няколко минути и ги залейте с яйчената ви смес (яйцата, разбъркани с кашкавал и сол на вкус. Колкото повече яйца добавяте, толкова по-вкусна се получава тортилята).