Яхния от зелен боб с картофи

АнабелАнабел
Експерт
386
3
56
09/01/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо769
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • зелен фасул - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чушка - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 ч.ч. консервирани
  • картофи - 3 бр.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - 4 - 5 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чушката се почистват и нарязват на дребно, морковът на колелца. Слагат се в тенджера с малко мазнина и малко вода (около 50 мл), и се задушават докато омекнат.

След това към тях се прибавя консервиран зелен фасул, но отцеден от водата. Зеленчуците се бъркат и след като се задуши, бобът се прибавят червеният пипер, а след него и царевичното брашно.

След неколкократно разбъркване се прибавят консервирани домати, а малко след това се долива топа вода. На яхнията се слага сол на вкус и се оставя да се готви.

Щом заври, се прибавят картофите, нарязани на средно големи кубчета. Малко преди готовност се нарязват на тънки люспи две скилидки чесън. След като се махне от котлона, се поръсва с нарязан на ситно копър.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар