Яхния от зелен боб с картофи

09/01/2019
Анабел
отАнабелКопирайтър241225
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо451
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • зелен фасул - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чушка - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 ч.ч. консервирани
  • картофи - 3 бр.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - 4 - 5 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чушката се почистват и нарязват на дребно, морковът на колелца. Слагат се в тенджера с малко мазнина и малко вода (около 50 мл), и се задушават докато омекнат.

След това към тях се прибавя консервиран зелен фасул, но отцеден от водата. Зеленчуците се бъркат и след като се задуши, бобът се прибавят червеният пипер, а след него и царевичното брашно.

След неколкократно разбъркване се прибавят консервирани домати, а малко след това се долива топа вода. На яхнията се слага сол на вкус и се оставя да се готви.

Щом заври, се прибавят картофите, нарязани на средно големи кубчета. Малко преди готовност се нарязват на тънки люспи две скилидки чесън. След като се махне от котлона, се поръсва с нарязан на ситно копър.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар