Начин на приготвяне
Лукът и чушката се почистват и нарязват на дребно, морковът на колелца. Слагат се в тенджера с малко мазнина и малко вода (около 50 мл), и се задушават докато омекнат.
След това към тях се прибавя консервиран зелен фасул, но отцеден от водата. Зеленчуците се бъркат и след като се задуши, бобът се прибавят червеният пипер, а след него и царевичното брашно.
След неколкократно разбъркване се прибавят консервирани домати, а малко след това се долива топа вода. На яхнията се слага сол на вкус и се оставя да се готви.
Щом заври, се прибавят картофите, нарязани на средно големи кубчета. Малко преди готовност се нарязват на тънки люспи две скилидки чесън. След като се махне от котлона, се поръсва с нарязан на ситно копър.
Коментари