Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Домашна майонеза»Домашна майонеза с лимонена киселина

Домашна майонеза с лимонена киселина

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Домашна майонеза с лимонена киселина3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Раз-два и домашната майонеза с лимонена киселина е готова"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • олио - 400 мл
  • лимонена киселина - 1 щипка
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направим нашата Домашна майонеза с лимонена киселина, в дълбок съд счукваме яйцата и наливаме олиото.

Прибавяме лимонена киселина и солта.

С помощта на пасатор, започваме да пасираме, като тръгваме отдолу и вдигаме пасатора полека нагоре.

Пасираме за около 5-7 минути.

Поставяме готовата домашна майонеза в хладилника и когато ни е необходима, я използваме.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: