Бадемово-маслен кейк

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
328
292
09/10/2011
"Впечатляващо вкусен и ароматен кейк "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 226
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заквасената сметаната се разбива с 100 гр. захар, докато се разтопи. Брашното се пресява с бакпулвера и се прибавя към сметаната. Слагат се канелата и яйцата, при непрекъснато разбиване. Сместа се изсипва в намаслена или покрита с хартия за печене тава. Изравнява се и се пече в загрята фурна на 180°С 10 мин.

Маслото се разтопява на слаб огън, прибавят се 5 с. л. захар, течната сметана и фино нарязаните бадеми. Глазурата се намазва на полуизпечената кора и се допича за още 15 мин. , докато стане златиста.

Пирогът се нарязва в тавата и се оставя да изстине върху решетка.

Рейтинг

5 3
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Михаил
Михаил
05.03.2012 21:27
пробвах го много ми хареса
0
0