Кюфтета от карфиол и картофи

10/01/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак110
  • Приготвяне50 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо110 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се почиства от зелените листа и се отрязва част от кочана му.

Обелените картофи и кочанът се нарязват на едри парчета, заливат се с кипяща подсолена вода и се варят 10 мин. с добавка на 2 супени от растителното масло.

Прибавят се цветчетата и се варят до омекване.

Цветчетата (след като се отцедят добре) се нарязват на ситно, а картофите и кочанът се пасират с вилица, смесват се и към тях се прибавят яйцата, 4 супени лъжици от брашното и подправките.

Сместа се омесва (ако е необходимо, за сгъстяване на тестото може да се добави 1 – 2 супени лъжици галета).

Оформят се зеленчукови кюфтета, които се овалват в смес от брашно и галета и се пържат в маслена баня от силно сгорещено растително масло.

При изваждане на готовите кюфтета от карфиол върху всяко се слага по малко краве масло. Поднасят се със свежа салата.

Вкусни и засищащи кюфтета от карфиол и картофи - за вегетарианци и любители на кулинарните експерименти.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар