Пълнен лук с ориз

13/02/2019
"Стилно предястие, което лесно се приготвя с най-обикновени продукти от килера - препоръчваме от сърце "
Приготвяне29 мин.
Готвене40 мин.
Общо69 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо693
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме главите лук и ги бланшираме в гореща вода. Отцеждаме ги и внимателно издълбаваме.

Средата нарязваме на ситно и задушаваме заедно с измития ориз, нарязаните домати и подправките.

С тази смес пълним издълбаните глави, нареждаме ги плътно в тенджера, заливаме с маслото и малко топла вода. Захлупваме съда и задушаваме на слаб огън около час.

После ги запичаме в предварително загрята силна фурна за 10 минути и сервираме, залети със соса от задушаването. Поднасяме пълнения лук с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар