Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пълнен лук»Пълнен лук с яйце и свинско месо

Пълнен лук с яйце и свинско месо

Пълнен лук с яйце и свинско месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • лук - 8 глави големи
  • свинско месо - 400 г изпечено
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз - ½ връзка
  • кашкавал - 50 г настърган
  • галета - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме лука и го сваряваме в подсолена вода, докато стане полуготов. Отрязваме капаче на всяка глава и с лъжичка ги издълбаваме, оставяме ги да поизстинат.

Накълцваме месото заедно с издълбаната вътрешност. Добавяме разбитите яйца, наситнения магданоз, кашкавала и поръсваме с черен пипер и сол. Разбъркваме добре всичко.

Намазваме с масло тавичка, загряваме фурната до 190 градуса.

Напълваме главите лук със сместа и ги нареждаме в съда. Останалото масло разпределяме отгоре, поръсваме с галета и слагаме пълнения лук да се пече 15 минути в силна фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: