Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Гювеч»Селски гювеч с джолан в гърне

Селски гювеч с джолан в гърне

Селски гювеч с джолан в гърне2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
360 мин.
Общо
420 мин.
Порции
8
"Няма по-вкусно ястие от това, приготвено с много любов, а още по-хубаво е, когато с любов приготвите Свински гювеч с джолан в гърне"

Необходими продукти

  • телешки джолан - 1 кг
  • картофи - 1 кг
  • домати - 4 бр.
  • морков - 4 бр.
  • целина - 1 глава
  • чесън - 1 глава
  • люти чушки - 2 бр.
  • вино - 600 мл червено
  • лук - 6 глави
  • червен пипер
  • черен пипер
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме нарязания телешки джолан за 2 – 3 часа в студена вода, след което го слагаме в гърне заедно с всички зеленчуци, почистени и нарязани и подправките, без картофите.

Наливаме вода и виното и похлупваме гювеча. Оставяме го да се вари 4 – 5 часа. Изваждаме готовия джолан, обезкостяваме месото, нарязваме го и заедно с картофите го връщаме в гърнето. Захлупваме и оставяме да се вари до готовност и на картофите.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: