Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Царска туршия»Мешана туршия за диабетици

Мешана туршия за диабетици

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Мешана туршия за диабетици4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • камби - 3 кг
  • карфиол - 3 кг
  • моркови - 3 кг
  • целина - 1 глава с листата
  • зеле - 1 бр.
  • за всеки трилитров буркан
  • оцет - 250 мл
  • сол - 3 с.л.
  • течен - 2 ч.л. Суитли - ултра
  • аспирина - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме камбите от дръжките и семето и нарязваме на парчета. Накъсваме карфиола на розички.

Морковите нарязваме на колелца, а зелето на ивици.

Главата на целината нарязваме на кубчета, а листата и дръжките на ситно. В дълбок съд поставяме всички зеленчуци и разбъркваме.

Започваме да пълним бурканите, като притискаме. Във всеки буркан слагаме и оцета, солта, приготвения подсладител за диабетици и аспирините.

Кипваме вода и сипваме внимателно, да се напълнят догоре бурканите. Слагаме капачките, затваряме и обръщаме, като разклащаме така една седмица всеки ден.

Туршията е готова след около месец за консумация. След това тази вкусна царска туршия може да се пренесе на трапезата ви.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: