Начин на приготвяне
Почистваме камбите от дръжките и семето и нарязваме на парчета. Накъсваме карфиола на розички.
Морковите нарязваме на колелца, а зелето на ивици.
Главата на целината нарязваме на кубчета, а листата и дръжките на ситно. В дълбок съд поставяме всички зеленчуци и разбъркваме.
Започваме да пълним бурканите, като притискаме. Във всеки буркан слагаме и оцета, солта, приготвения подсладител за диабетици и аспирините.
Кипваме вода и сипваме внимателно, да се напълнят догоре бурканите. Слагаме капачките, затваряме и обръщаме, като разклащаме така една седмица всеки ден.
Туршията е готова след около месец за консумация. След това тази вкусна царска туршия може да се пренесе на трапезата ви.