Начин на приготвяне
Маята се слага в малка купичка заедно със захарта. Залива се със затоплената вода и се оставя да шупне.
Брашното се пресява, прибавя му се сол, а след това и шупналата мая. Замесва се гладко тесто за пица, като по средата на месенето се прибавя зехтинът.
Тестото се покрива с памучна кърпа и се оставя да втаса, докато удвои обема си. Достатъчно е за две малки или една голяма пица.
След това тестото се разточва на набрашнена повърхност на тънка кора и се прехвърля в намазнена и набрашнена тава.
Намазва се с доматено пюре, а отгоре се нареждат нарязаните бекон и зелена чушка. Чери доматите се разполовяват и се разпределят върху пицата.
Накрая се поръсва с настъргана моцарела и сух босилек. За да е сочна пицата, може да се полее с малко зехтин. Нашата домашна пица се в предварително загрята на 200 градуса фурна.