Ezine.bg»Рецепти»Пица»Пица с бекон и чери домати

Пица с бекон и чери домати

Пица с бекон и чери домати2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • За тестото
  • брашно - 250 г
  • вода - 125 мл
  • мая - 1 ч.л. суха
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • За гарниране
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • бекон - 70 г
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чери домати 5 - 6 бр.
  • моцарела - 80 г Настъргана
  • босилек - 1 к.л. сух
  • зехтин - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се слага в малка купичка заедно със захарта. Залива се със затоплената вода и се оставя да шупне.

Брашното се пресява, прибавя му се сол, а след това и шупналата мая. Замесва се гладко тесто за пица, като по средата на месенето се прибавя зехтинът.

Тестото се покрива с памучна кърпа и се оставя да втаса, докато удвои обема си. Достатъчно е за две малки или една голяма пица.

След това тестото се разточва на набрашнена повърхност на тънка кора и се прехвърля в намазнена и набрашнена тава.

Намазва се с доматено пюре, а отгоре се нареждат нарязаните бекон и зелена чушка. Чери доматите се разполовяват и се разпределят върху пицата.

Накрая се поръсва с настъргана моцарела и сух босилек. За да е сочна пицата, може да се полее с малко зехтин. Нашата домашна пица се в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: